Nieuwbouw in Noorden


Wonen in Noorden
Noorden is met circa 1.850 inwoners één van de kleinere dorpen binnen de gemeente Nieuwkoop en heeft van oorsprong lintbebouwing. Sinds begin 1600 wordt Noorden vaak in één adem genoemd met het dorp Nieuwkoop. Toch heeft Noorden een heel eigen karakter. De unieke natuurgebieden zoals de Nieuwkoopse plassen en de Groene Jonker zijn kenmerkend voor Noorden, en de watervogel de Koet in het bijzonder. Deze vogel vindt je dan ook regelmatig terug in het dorp.
In Noorden kunt u prima terecht voor de dagelijkse boodschappen. Ook biedt het dorp alle benodigde voorzieningen op het gebied van zorg, sport en basisonderwijs. De lokale horeca ondernemers verzorgen samen met actieve vrijwilligers en ondernemers regelmatig gezellige evenementen en feesten, die vanuit de hele omgeving bezoekers trekken. Een van de bekendere evenementen is de jaarlijkse Bluesroute.

Noorden staat, net als Nieuwkoop, bekend als Kunstenaarsdorp. Van oudsher trekken veel kunstenaars naar dit gebied vanwege het bijzondere licht. Bovendien heeft Noorden veel uitstekende fiets- en wandelpaden, onder andere als onderdeel van diverse knooppuntenroutes. Heerlijk om na het werken of tijdens de vrije dagen een stukje hard te lopen of de fiets te pakken en lekker te ontspannen in de mooie natuur.
En het spreekt voor zich: ook Noorden ligt heel centraal ten opzichte van de grote steden en ‘om de hoek’ van Woerden. Ook in Noorden ben je letterlijk ‘buiten binnen de Randstad.’
Lees verder...

Provincie
Provincie Zuid-Holland

Gemeente
Gemeente Nieuwkoop

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Noorden